Termékek
Gyártó: Szafi reform
A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú kelesztés nélküli lángost, kenyérlángost, töltött lángost.
Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt.
| Átlagos tápérték | 1 db (100 g) kisült lángosban* | 
| energia: | 1049 kJ / 251 kcal | 
| zsír: | 7,8 g | 
| - amelyből telített zsírsavak: | 4,3 g | 
| szénhidrát: | 29,2 g | 
| - amelyből cukrok: | 0,9 g | 
| rost: | 13,2 g | 
| fehérje: | 9,4 g | 
| só: | 1,7 g | 
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban kisütve, feltét nélkül.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
LÁNGOS RECEPT (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest)
Hozzávalói (4 db, kb. 100 grammos lángos):
Elkészítése:
Tegyünk fel kókuszolajat forrósodni. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre.
Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 16-18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje. Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő a főzőlap erőssége miatt változhat!)
Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!