Termékek

Akciók
Táplálékkiegészítők Bioélelmiszerek-Superfood Reformélelmiszerek Teafüvek Natur & Biokozmetikumok Cukor-Laktóz-Glutén érzékenység Öko mosó és tisztítószerek Könyvek Biotech USA. Scitec Nutrition Pharmekal vitaminok Szafi termékek
Friss hírekért és információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

SZAFI REFORM GLUTÉNMENTES CSÖKKENTETT SZÉNHIDRÁT-TARTALMÚ PALEO LÁNGOS LISZTKEVERÉK

Gyártó: Szafi reform

 

Szafi Refrom Gluténmentes Csökkentett szénhidrát-tartalmú Lángos lisztkeverék 500 g

 

A lisztkeverék segítségével könnyedén készíthetünk gluténmentes, csökkentett szénhidrát-tartalmú kelesztés nélküli lángost, kenyérlángost, töltött lángost.

Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt.

Átlagos tápérték

1 db (100 g) kisült lángosban*

energia:

1049 kJ / 251 kcal

zsír:

7,8 g

- amelyből telített zsírsavak:

4,3 g

szénhidrát:

29,2 g

- amelyből cukrok:

0,9 g

rost:

13,2 g

fehérje:

9,4 g

só:

1,7 g

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, kókuszolajban kisütve, feltét nélkül. 

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

LÁNGOS RECEPT (minimum 30%-al csökkentett szénhidrát-tartalmú, a hagyományos lángoshoz képest)

Hozzávalói (4 db, kb. 100 grammos lángos):

  • 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett-szénhidráttartalmú lángos lisztkeverék;
  • 6 g só;
  • 20 g frissen facsart citromlé;
  • 3 db M- es tojás;
  • 100 g víz;
  • +10 g lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz,
  • továbbá adható hozzá 2-3 g szárított fokhagymapor

Elkészítése:
Tegyünk fel kókuszolajat forrósodni. A lisztkeverék kivételével keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyúrjuk csomómentesre.
Ezután lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát, osszuk 4 egyenlő súlyú darabra, gyúrjuk kis gombócokká, és formázzunk a kezünkkel 16-18 cm. átmérőjű lángosokat úgy, hogy a lángos széle vastagabb legyen, mint a belseje. Süssük ki egyenként a lángosokat, forró olajban (Mindkét oldalát kb. 3- 3 percig, de ez az idő a főzőlap erőssége miatt változhat!)
Tegyük a lángosokat papírtörlőre (egy másik papírtörlővel pedig itassuk le róla a felesleges zsiradékot).

A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!