Termékek

Akciók
Táplálékkiegészítők Bioélelmiszerek-Superfood Reformélelmiszerek Teafüvek Natur & Biokozmetikumok Cukor-Laktóz-Glutén érzékenység Öko mosó és tisztítószerek Könyvek Biotech USA. Scitec Nutrition Pharmekal vitaminok Szafi termékek
Friss hírekért és információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

Japán matcha zöldteapor

Gyártó: Szafi fitt

Mi a Matcha tea? 

Matcha tea egy 800 éve létező tea fajta.

Eleinte buddhista mesterek és szamurájok használták, de egy ideje már fogyasztják

Európában is. A friss tealeveleket finom porrá őrlik,

aminek az eredménye a figyelemre méltó zöld szín,

csodálatos ízzel és kivételes aromával. 

Mitől különbözik a Matcha tea más zöld teáktól? 

Matcha 100 %-os zöld tea, ami finom porrá van őrölve

(cca. 5-10 mikron), gyártása közben nem jön létre erjedés.

Ha Matcha teát iszik, elfogyasztja az egész tealevelet.

Ez a fő oka annak, hogy miért 10x erősebb, mint más hétköznapi zöld tea. 

A Matcha tea elkészítése 

Hidegen: 
A teát vízzel keverjük (2 dl – 1,5 l ízlés szerint) és jól összerázzuk.

Ajánljuk pár csepp lime vagy egy kis gyümölcsszirup hozzáadását ízlés szerint.

Remek ízt érhet el a Matcha tea víz és bodzaszörp keverékével. Fontos, hogy a 

Matcha teamindig alaposan el legyen keverve.

Elkészítéséhez shakert vagy műanyag üveget használjunk. 
Melegen: 
A teát (1 tasak) cca 70 fokos vízzel leöntjük és jól elkeverjük.

Elkészítésénél ideális segítség lehet egy kisebb habverő.

Remek ízt érhetünk el méz és lime hozzáadásával. A lágyabb íz érdekében fogyaszthatjuk tejjel. 

 
Mi készíthető a  Matcha teából? 
A sokféle elkészítési mód tekintetében a Matcha tea egyedülálló termék.

Matcha teából készíthető többféle meleg és hideg ital, koktélok, fagylalt és csokoládé.

A Matchát nem csak éttermek, kávézók és teázók,

de cukrászok, séfek, pékek stb is előszeretettel használják. 

A Matcha tea színe 
A Matcha egy 100 %-ban tiszta zöld tea.

Nem tartalmaz színező-, adalék- és konzerváló anyagokat.

A nagy mennyiségű klorofillnak köszönheti a smaragdzöld színét.

Minden évben 4 héttel a betakarítás előtt a teaültetvényeket letakarják.

Ez a speciális árnyékolási módszer 90 %-kal lecsökkenti a

napsugárzás hatásait a tealevelekre, minek következtében a

növények szinte sötétben növekednek, a hiányzó napfényt

nagy mennyiségű klorofill termeléssel kompenzálják.

Ennek köszönhető a smaragdzöld szín. 

A Matcha tea minősége 
Úgy, mint a bornál, a Matcha teánál is megtaláljuk a

minőségi osztályok széles skáláját. Fontos elgondolkodni

Matcha tea minősége fölött. A fő minőségi tényezők közé tartozik: 
1.      Íz : A jó minőségű Matcha lágy, sima enyhén édes ízű.

Az édes íz a természetesen előforduló L-theanin aminosavaknak

és növényi rostoknak köszönhető. A jó minőségű

Matchának grammonként 19,5 mg L-theanint kell tartalmaznia. 
2.      Szín: A minőségi Matcha smaragdzöld színű, gyengébb minőség

esetén inkább sárgásbarnába hajló. Gyenge minőségnél jelentősen változik az íze is. 

Összetétel: 100% japán matcha tea (Camellia sinensis)

Származási hely: Japán
Kiszerelés fényzáró, aromazáró csomagolásban.