Termékek

Akciók
Táplálékkiegészítők Bioélelmiszerek-Superfood Reformélelmiszerek Teafüvek Natur & Biokozmetikumok Cukor-Laktóz-Glutén érzékenység Öko mosó és tisztítószerek Könyvek Biotech USA. Scitec Nutrition Pharmekal vitaminok Szafi termékek
Friss hírekért és információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

A testi lelki egészség elérhető

A természet varázsát ontja bőven.
A fűben, a virágban és a kőben.
Ó nincs a földön oly silány anyag,
Mely így vagy úgy ne szolgálná javad;
De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle visszaélsz!

-William Shakespeare-

Már számtalanszor megfogalmazták, hogy az a fajta tudás ami a minket körülvevő természetben ott rejtőzik,egyensúlyt adhat az életünknek.

Hozzájárulhat testi -lelki egészségünkhöz.Ha megtaláljuk az egyensúlyt.

Hoztunk nektek most jó pár olyan hasznos tanácsot amit akár ti is kipróbálhattok othonotokban és élvezhetitek a varázslatot.

Mivel minden minket körülvevő dolog mozgató rugója az energia,ezért nagyon fontos hogy mit engedünk be az életünkbe.Ahogy a testünkben is kárt tesz egy romlott élelmiszer úgy a tudatunkba sem szabad negatív gondolatokat beengedni.

Előszőr végig vesszük hát a tudatunk tisztításának és ápolásának lehetőségeit,majd rátérünk a testünkre is.


1.Merj nemet mondani:

Sajnos a mai rohanó világban alig tudunk magunkra időt szakítani,tele van a határidőnapló ilyen-olyan időpontokkal,fontos eseményekkel és az ember azt érzi nem elég egy napban az a 24 óra hisz semmire sem jut idő.

Válassz ki tehát egy héten egy olyan napot amikor szabbadá teszed az estédet.Amikor várhat a mosás és valaki más intézi a bevásárlást vagy a főzést akár.Jár neked egy kis pihenés és ne érezd emiatt kellemetlenül magad.

Egész nap keményen dolgozol,így ne sajnáld magadtól a kedvenc könyvedet vagy egy forró HOSSZÚ fürdőt.ÉS nem kell elnézést sem kérned miatta.Mindegy mit csinálsz ilyenkor de leld benne örömöd és fogalmazz meg magadban pár olyan gondolatot miért is vagy hálás.Hidd el a pozitív energia azonnal megnyugtatja az elméd.

  

2.Fókuszálj:

Tudom..tudom hogy annyi minden felboríthatja a napodat és keresztbe húzza a számításaidat,de fogadd meg hogy csak Ma ! nem idegeskedsz.

Mindegy hányan vannak előtted a sorban,vagy hogy a kollégák már megint rosszindulatuskodnak.Vegyél egy mély levegőt és mosolyogj,ne hagyd hogy bármi is felbosszantson.Egy idő után rutin szerűen fogod kiszúrni az energiavámpírokat és nem lesz hatalmuk az elméd felett.


3.Lazítani!:

Ahogy azt a régi dal is megénekelte "Próbálj meg lazítani..."

Legyen minden nap legalább öt perced magadra.

Amikor mély lélegzeteket veszel és csupa jó dologra koncentrálsz.A morajló tengerre,a csicsergő madarakra,a méhecskékre amint gyüjtögetnek,képzeletetdben számtalan virág variáció is megjelenhet vagy járhatsz vadregényes tájakon. De abban a pár percben szakadj el a hétköznapi dolgoktól és csak a jó és a lelkednek szép képekben gyönyörködj.

  

4.Meditálj:

Keresd meg a 528Mhz -en rezonáló kedvenc zenéidet a youtubon.(ha még nincs kedvenced keress és hidd el találni fogsz) Helyezkedj el törökülésben és hátadat támaszd a falnak hunyd be a szemed és próbálj meg kikapcsolni.Eleinte elég lesz 1-2 perc majd növelheted az időtartamot amíg jólesik.(Az első időkben találhatsz vezetett meditációkat is,hallgasd azokat)

  

5.Negatív vagy? Kösz nem!:

Biztos neked is van az életedben egy vagy több olyan személy akinek a társaságában nem érzed jól magad,feszült leszel és rossz érzések öntenek el.Ha van mód rá hogy elkerüld a találkozást vele tedd meg,ha mindenképpen kontaktusban kell lennetek akkor keress olyan technikákat amivel letudod védeni magad és azt hogy az energiáidból elvegyenek.

#energetikaivédelem #auravédelem

 

Most pedig a testedet energizáló tényezőket vesszük sorba...

1. Készítsd el a saját életelixíredet.

A testünk és a tudatunk annyira szuperül össze van hangolva hogy ha figyelünk a jelzéseire akkor tudni fogjuk mi a jó nekünk,hallgassunk hát az intuiciónkra.

Mindenkinek van kedvnec íze,gyümölcse,fűszere vagy gyógynövénye.

Készítsd hát el a neked legmegfelelőbb teát,smoothiet,limonádék,stb.

Válogass hozzá olyan alapanyagokat amik természeteseket,ne használj mesterséges aromákat.És használd nyugodtan a kezed (persze kézmosás után) minden érintéssel finomenergetikai folyamatokat inditasz be ,és az energiák pont neked megfelelőek lesznek.(pl:citromfű és levendula a jó relaxációért,gyömbért az vitalitás és életenergianövelséért,rózsa és hibiszkus a lelki,szeretet energiáit közvetíti)

   

 

2.Tisztíts.:

Ugyanezen az alapelven készíthetsz

házilag magadnak fürdősót,

fürdőbombát,

szappant,lábfürdőt,bőrradírt,

ajakápolót és

 más kemikáliáktól mentes 

fürdéshez/zuhanyzáshoz használt keveréket.

A gyógynövényeket használhatod itt is,vagy

 100% tisztaságú illóolajat,tengeri,parajdi

 vagy himalája sót,tejport,szódabikarbónát,

balzsamokat(körömvirág)stb.

Csak bízd a kreativitásodra magad és ha nem ismered a

 gyógynövényeket mindig nézz utána mi -mire jó!

(A pineresten számtalan hasznos ötletet találhatsz.)


        

 

 

3.Hidratálj!:

A legtöbb ember elbagatelizálja a víz fontosságát.

Mondván nincs ideje ,nemtud odafigyelni,nem szereti az ízét és stb.

A testünk több mint 3/4 víz minden életfunkciónk elengedhetetlen része a folyadék.Ezért ha nem iszunk eleget vagy rossz minőségű folyadékkal próbáljuk ellátni a szervezetünket akkor előbb utobb jelezni fog a testünk hogy ez bizony nem jó neki!

Fejfájással,közérzetromlással,energiátlansággal,

alvásminőség romlással

 vagy egyéb testi tünetekkel.(pl:székrekedés)

Igyunk hát legalább 3 liter vizet elosztva az egész nap folyamán

 (csak a víz és az ízesítetlen gyógytea tartozik bele)és 

számoljunk le 

a cukros ,szinezékes ,magas koffein tartalmú italokkal.

4.Egyél!:

Egyél jókat és finomakat,de frisset!

Az hogy mennyiségileg nem éhezünk nem jelenti azt hogy helyes a táplálkozásunk.A minőség épp olyan fontos szempont.Változatosság az ami a legfőbb mozgat rugója az egészségnek.Próbálj ki új ízeket,alapanyagokat és kísérletezz.A frissebbet kell mindenből választani az előkészített poros ,élelmiszerek helyett.

   

5.Mozdulj!:

Szereted az erdei sétákat ,akkor menj ki a szabadba ,tekernél egyet a gyerkőcökkel..mi tart vissza?

Van házi kedvenced? Akkor irány együtt egy egészségügyi séta.Mindegy

 hogy mit csinálsz de élvezd.



Ne feletsd el a gondolatnak (minden gondolatnak) teremtő ereje van.ÉS minden élethelyzetet te vonzottál be a jó és a rossz cselekedetid alapján.

Már ma van lehetőséged jó és fantasztikus dolgokat bevonzani.

"Olvass el naponta néhány igaz szót, bölcs gondolatot, szép verset. Olyant, amit neked írtak. Hallgass olyan zenét, melyet nem a káosz, hanem egy magasabb rend szült. Könnyű megkülönböztetni, mert az utóbbi szép. Hozd helyre magad naponta. A légkör, amelyben élsz, szennyes. Tele van negatív adással, fullasztó, boldogtalan, koszos gondolattal. De te nézz a magasba, s hangold magad a nap sugarára. És ne felejts el esténként fölnézni az égre, hogy újra és újra eszedbe jusson: a végtelen gyermeke vagy."

-Müller Péter-

 

Képek forrása:Pintrerest

vissza a többi hírhez