Termékek

Akciók
Táplálékkiegészítők Bioélelmiszerek-Superfood Reformélelmiszerek Teafüvek Natur & Biokozmetikumok Cukor-Laktóz-Glutén érzékenység Öko mosó és tisztítószerek Könyvek Biotech USA. Scitec Nutrition Pharmekal vitaminok Szafi termékek Ezerjőfű Kristálykulacs
Friss hírekért és információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

Magyar Superfoodok?!

Mi az a superfood?

 

Most komolyan: mi az? " csak nem  valami új divat.”  Dehogy! 

Sok helyen találkozhattál ezzel a kifejezéssel,de mi szét nézünk a saját országunk portáján...itt is vannak szépen szuperélelmiszerek.

Éppen ezért nézzük meg, milyen hazai ételek vannak, amelyek méltán kiérdemlik a superfood titulust, ha már itt méricskélünk.

A superfood-ot definiálni az angol wikipedia oldalát hívtam segítségül. Tökéletesen leírja a jelenség lényegét: 

A superfood marketing megnevezést feltételezett pozitív egészségügyi tulajdonsággal rendelkező élelmiszerekre használják. A kifejezés kevésbé használt dietetikusok és táplálkozástudományi szakemberek körében, akik azzal érvelnek, hogy kétségbevonhatóak az ezeknek az élelmiszereknek tulajdonított pozitív hatások.  Catherine Collins, a londoni St. George Hospital vezető dietetikusa például kijelentette.

Itt, szerény kis hazánkban is fellelhetőek azok az alapanyagok, amelyek bőven fedezik a szükségleteinket egy-egy ásványi anyagból, vitaminból és egyéb különböző hasznos biológiailag aktív vegyületekből. Sőt, valahol minden élelmiszer lehet superfood a maga módján. Mi lenne velünk lazac, chia mag, goji bogyó, kesudió, acai bogyó vagy éppen avokádó nélkül? Szerencsére minden megvan itthon is ami a szervezetünknek kell, és ezeknek a dolgoknak is pont van hazai alternatívájuk.

Legyél mindenevő, vegán, sportoló vagy akár fogyókúrázz, netán keress gluténmentes gabonahelyettesítőket, itthon is megterem minden, amire szükséged van, majd meglátod!

Forrás:felelős gasztrohős

vissza a többi hírhez