Termékek

Akciók
Táplálékkiegészítők Bioélelmiszerek-Superfood Reformélelmiszerek Teafüvek Natur & Biokozmetikumok Cukor-Laktóz-Glutén érzékenység Öko mosó és tisztítószerek Könyvek Biotech USA. Scitec Nutrition Pharmekal vitaminok Szafi termékek Ezerjőfű Kristálykulacs
Friss hírekért és információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

Őrizd meg egészséged!Egyél jókat!

Noha a sütőtök édeskés íze azt sejtetné, hogy a zöldség a szokásosnál gazdagabb kalóriákban, valójában egyáltalán nem ez a helyzet. Az őszi finomság ideális táplálék fogyókúrázók számára, sőt, egészséges része lehet minden kiegyensúlyozott étrendnek.





Miért jó tököt enni?
A sütőtök több okból is erőteljesen támogatja a fogyást, 
és más egészségügyi előnyökkel is jár a fogyasztása, ám 
nem mindegy, hogyan készíted el a diéta során. 
Tudj meg róla minden fontosat egy helyen!


Ez a rosttartalom segít, hogy a sütőtök fogyasztása után csak lassan éhezz meg, 
  • ugyanis a rostok lelassítják a zöldség emésztését, azaz hosszabb ideig 
  • lesz tele velük a gyomrod, és tisztítják a bélrendszert. 
  • Másik komoly előnyük, hogy csökkentik a glükóz, azaz cukor felvételét is a szervezetedben,
  •  így a vércukorszinted egyenletesebb lesz, és a nagy inzulinkilengések
  •  nem vezetnek hirtelen éhséghez vagy felesleges zsírraktározáshoz.
  • A tök emellett jelentős mennyiségű káliumot tartalmaz - 
  • még többet, mint a banán -, így a derék zsírpárnáiban
  •  megrekedt felesleges víz elhajtásában is segít. 
  • További tápanyagai közt alfa- és béta-karotint, valamint
  •  A-vitamint, kalciumot, magnéziumot és vasat találsz.
  • Most egy könnyen elkászíthető recepttel te is meggyőződhetsz 
  • róla milyen különlegesen finom íz élményt nyújt ez a zöldség.


Hozzávalók 6 adag                          

  • 1 kg sütőtök (megsütve)
  • 4 db zsálya
  • 2 dkg vaj
  • 1.5 l alaplé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 ml habtejszín
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A megsült sütőtök húsát kikaparjuk (süthetünk külön ehhez is tököt, de ez egy tökéletes maradékfelhasználó recept is egyben).
  2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és zsályát, kicsit kevergetjük.
  3. Mehet mellé a kikapart sütőtök, ezzel is összekeverjük, majd felöntjük az alaplével.
  4. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd 15 percig kis lángon főzzük.
  5. Ha elkészült, botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a tejszínt, és még egyet forralunk rajta.

Forrás:Femina.hu,Pinterest,Google
vissza a többi hírhez