Termékek

Akciók
Táplálékkiegészítők Bioélelmiszerek-Superfood Reformélelmiszerek Teafüvek Natur & Biokozmetikumok Cukor-Laktóz-Glutén érzékenység Öko mosó és tisztítószerek Könyvek Biotech USA. Scitec Nutrition Pharmekal vitaminok Szafi termékek Ezerjőfű
Friss hírekért és információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

Nyár, strand, fürdőzés - áldás vagy átok a nőknek?


A hölgyek félelme persze érthető: aki egyszer is átélt nőgyógyászati betegséget, örökre óvatos lesz. Ám nem kell feltétlenül vízzel érintkezni a nőgyógyászati fertőzéshez: ezeket a betegségeket a hölgyek nagyobb valószínűséggel szedhetik össze szexuális úton, vagy tisztálkodási deficit miatt, mint a strandon. Egyes fertőzések pedig - mint például a HPV - kizárólag szexuális úton terjednek, egy fürdőben nem kell félni tőlük.
Természetesen azért nem árt az óvatosság egy fürdőben, strandon, hiszen azt el kell ismerni, hogy a meleg vizes fürdők kedvező közeget biztosíthatnak a kórokozóknak, és a klóros uszodavíz sem kedvez a női intim zónának. Ám a nem megfelelő higiéniájú fürdőkben, strandokon, szaunában veszélyes trichomoniázis és gombás fertőzés (candida) leginkább akkor veszélyes, ha a női intim-szféra pH-értéke eleve nem optimális. Ezért azoknak a hölgyeknek, akik nem szeretnének lemondani róla, hogy termálvizeinkben, élményfürdőinkben lubickoljanak, azt ajánljuk: használjanak olyan tisztálkodószereket, melyek a hüvely természetes savas közegét nem bántják. Óvakodni kell az antibiotikumoktól is, csak végszükség esetén ajánlott, mert alaposan átalakíthatják a női intim zóna kémiáját.

A hölgyeknek néhány, a fürdőzéssel kapcsolatos szabályt is érdemes megfogadniuk

- ne látogassanak olyan fürdőt, melyeknél tisztasági problémákat tapasztalnak mielőtt fürdőbe mennek győződjenek meg róla, hogy intim szférájuk pH-értéke normális (savas) - az egészséges hüvelyflóra felborulása ugyanis kedvez a fertőzésnek
- ha a fürdőzés előtt a hüvelybe például hígított teafaolajjal vagy grépfrútmagcseppel átitatott tampont helyeznek, sokat tesznek bármilyen kórokozóval szemben
- hasonlóan jó hatás érhető el a hüvely pH-egyensúlyát biztosító, tejsavtartalmú kúpok rendszeres használatával
- kerüljék a túlzottan klóros (lúgos kémhatású) vizeket
- a szaunában soha ne felejtsék el maguk alá tenni törölközőjüket, melyet lehetőleg csak erre a célra hoztak. A jobb helyeken szaunalepedőt is adnak - ez különösen a hölgyeknek nagy ajándék
- fürdés után ne hagyják magukon a vizes fürdőruhát
- mással soha ne használjanak egy törölközőt
- fürdés után szárítsák meg az ágyék környékét a hajszárító leghűvösebb fokozatával

A víz mint áldás - gyógyír a női bajokra

Bár az említett óvatosság szükséges a hölgyek részéről, azért korántsem indokolt, hogy meleg termálvizeinkre mint a női fertőzések melegágyára gondoljunk! Éppen ellenkezőleg. Bár összetételük különböző, majd mindegyik bizonyítottan gyógyítólag hat nőgyógyászati problémák esetén!
A kloridos vizek, konyhasós vizek klorid- valamint nátriumionokat tartalmaznak. Külsőleg alkalmazzák női szervek betegségeinél (nőgyógyászati gyulladások). Kloridos vízforrások: Cserkeszőlő, Debrecen, Eger, Hajdúszoboszló, Karcag, Sóshartyán/Jódaqua, Pesterzsébet, alföldi sziksós tavak: Dunapataj, Gyopáros, Kakasszék, Nyíregyházi-Sóstó.
A vastartalmú vizekből a vas a bőrön át szívódik fel a szervezetbe, ez is nőgyógyászati megbetegedések kiegészítő kezelése lehet. 
Kénes vizek a ként kén-hidrogén, karbonil-szulfid, esetleg nátrium-szulfid vagy kalcium-szulfid formájában tartalmazzák. A kénes fürdők, inhaláció és ivókúrák segítségével is pótolhatjuk a szervezetnek szükséges ként, de használják krónikus nőgyógyászati gyulladások és sterilitás terápiájára is. 
Vizek általában konyhasósak is, így hatásosak nem csak a reumával, de a női szervek egyes megbetegedéseivel szemben is. 
A földes, meszes vizek is ajánlottak intim panaszokra: ezek kalcium, magnézium és hidrogénkarbonát ionokat tartalmazó vizek. Főleg reumát kezelnek vele, de krónikus nőgyógyászati panaszok esetén fürdőkúraként is használják. Székrekedés esetén viszont nem ajánlott. 
Forrás:gyogyfurdok.hu,google,pinterest
vissza a többi hírhez