Termékek

Akciók
Táplálékkiegészítők Bioélelmiszerek-Superfood Reformélelmiszerek Teafüvek Natur & Biokozmetikumok Cukor-Laktóz-Glutén érzékenység Öko mosó és tisztítószerek Könyvek Biotech USA. Scitec Nutrition Pharmekal vitaminok Szafi termékek Ezerjőfű
Friss hírekért és információkért kövesd a Facebook oldalunkat!

Miért válasszunk kézműves szappanokat? Mivel tudnak többet?

                        

                                     

Rengeteg ember keres fel bennünket ekcémás, psoriázisos, és allergiás problémákkal. Mások egyszerűen azért jönnek, mert nagyon száraz a bőrük, főként a kezükön.

Ezek az emberek gyakran már nagyon sok mindent kipróbáltak: „bőrsemleges pH-jú” és „tökéletesen bőrbarát” tisztálkodó szereket, különféle csodakencéket, amik gyakran meglehetősen drágák. Néha orvosok által ajánlott gyógymódokkal is próbálkoztak már sikertelenül. Hosszú keresgélés után általában új csodaszerre bukkannak, ami néhány hét, vagy egy-két hónap alatt erősen csökkenti, akár nyomtalanul meg is szüntetheti a tüneteiket. És ez a csodaszer a szappan! Minden tudományosnak látszó ellenérv ellenére ugyanis a tapasztalat azt mutatja, hogy a szappan kiváló tisztítószere az emberi bőrnek.

                                       


A szappanpártiak (mi, akik kipróbáltuk és tudjuk) szintén tudnak tudományos érveket sorakoztatni a szappan hatékonysága mellett. Íme néhány:

  • A szappan lúgos kémhatása miatt elpusztítja a bőr felületén élő, és betegségeket okozó kártevőket. Így fertőtlenít, és hatékonyan tisztít.

  • A szappan eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőr felületéről. Ez is a tisztítás egyik fontos összetevője. Így segít megőrizni bőrünk valódi tisztaságát.

  • Kíméletesen tisztít. Nem oldja fel a bőr felületén található összes zsiradékot, csak a nem odavaló dolgokat távolítja el.

  • Hidratál! Ez talán meglepő azoknak, akik nem használnak még szappanokat, de ezt bizonyítja a tapasztalat. Persze a bőr szerkezetét ismerve erre is adódik magyarázat: a bőr felületének egyik védelmi zónája egy izzadságból, zsírsavakból álló emulziós réteg, amit gyakran a bőr savköpenyének hívnak. A szappanok kémiai szerkezete nagyon hasonlít ehhez az összetételhez kizárólag a savassága különbözik tőle. A bőrsemleges pH-t viszont a felnőtt ember bőre mosakodás után nagyon gyorsan képes visszaállítani. Ezért a szappanos mosakodás nemcsak jól tisztítja, de táplálja is a bőrünket.

                                                    

  • A kézműves szappanok meleg eljárással készülnek, vagyis hagyományosan főzöttek, így az állaguk és élettartamuk is kedvezőbb a hideg eljárással készült vagy préselt szappanokéhoz képest.
  • A szappanfőzésnél kizárólag növényi olajokat, zsírokat és illóolajokat használnak
  • Nem használnak tartósítószert.
  • A szappanokhoz hozzáadott gyógynövények és élvezeti növények őrleményei (kávé, kakaó, fahéj) mind minőségi termékek.
  • Gyógynövényes és kényeztető szappanfajtákban egyaránt a ermék minősége és ára a fő szempont.

És valjuk be magunknak egy igazi minőségi kézzel készült szappannak az illata ,a látványa is elvarázsol bennünket,nem ...nem csak a testünket hanem a lelkünket is.Egy szürke fárasztó nap után ki ne lelné örömét a szines és jó illatú kis csodákban,amint a gyógynövények aromái belengig a fürdőszobánk minden szegletét.Felüdülés a léleknek,relaxálni lehet velük és energizálnak.Manapság mindenki igazi SPA élményt akar otthonába ....na ehhez ad nekünk segítséget a kézzel készült egyedi kompozíciós szappan.

(Forrás:szappanmanufaktura,kézmuves szappanok,pinterest.)

vissza a többi hírhez